Özkan Uğur'un Daha Önce Yayınlanmamış Şarkıların İlki "Severim" Yayında

 
Özkan Uğur, müzik hayatına 1970'te birçok ünlü ismin de zaman zaman yer aldığı Şerif Yüzbaşıoğlu Orkestrası'nda başladı. 1971 senesinde Kızıltoprak'ta tanıştığı Mazhar Alanson ve Fuat Güner ile ilk grubu 'Kaygısızlar'la profesyonel bas gitaristliğe başladı. 'Kaygısızlar'ın dağılmasından sonra 1972'de Barış Manço'nun kendisine eşlik etmesi için kurduğu rock grubu 'Kurtalan Ekspres' adlı grubun ilk kadrosunda yer aldı. 1973-1974 yılları arasında bu grupla çalıştı. 2 plak kaydında yer   aldı. 1974'te gruptan ayrıldıktan sonra bu dönemden eski arkadaşları Mazhar - Fuat'ın hazırladığı stüdyo albümünde de bas çaldı. 

1984'te MFÖ olarak ilk albümleri 'Ele Güne Karşı Yapayalnız' ile şöhreti yakaladılar. 1985'te 'Diday Diday Day' ve 1988'de 'Sufi' şarkısı ile olmak üzere iki kez Türkiye'yi Eurovision'da temsil etmiştir.

Özkan Uğur, MFÖ'de bas gitar çalarken, aynı anda inanılmaz zor derecedeki vokalleri tenor ses rengi ile başarıyla icra etmektedir. Ayrıca sanatçının hiçbir anlama gelmeyen sözlerle yaptığı şarkılar bulunmaktadır.

Özkan Uğur’un ilk yayınladığı solo şarkı 'Karışık Pizza' filminin müziği "Maksat Muhabbet Olsun"dur. G.O.R.A. filminde yer alan "Olduramadım" da kendisinin bir klibe sahip olan ikinci şarkısıdır. Üçüncü solo şarkısı “Bir Bakman Lazım”, Erşan Kuneri dizisinde yer almıştır.

8 Temmuz 2023 yılında vefat eden sanatçının, daha önce yayınlanmamış şarkıların ilki “Severim”, 27 Eylül 2024’te çıkmıştır. Bu şarkıyı sanatçının diğer yayınlanmamış şarkıları izleyecektir.